Bijzonder uitstel van betaling aanvragen Belastingdienst


Met het online formulier ‘Verzoek bijzonder uitstel van betaling voor 3 maanden’ vraag je automatisch in 1 keer uitstel aan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen.

Als je dit formulier instuurt, legt de Belastingdienst voor al deze aanslagen de invordering direct stil voor een periode van 3 maanden. Je hoeft daarvoor verder niets te doen.

Let op!

Blijf op tijd aangifte doen. En wacht tot je een aanslag hebt ontvangen. Pas dan kan je bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst je verzoek niet in behandeling nemen.

Hoe werkt het?

Je logt in met je DigiD.

De Belastingdienst heeft gekozen voor deze manier van inloggen omdat dit formulier ook is bedoeld voor zzp’ers en eenmanszaken. Met DigiD kan iedere ondernemer snel, gemakkelijk en veilig inloggen.

Is je onderneming een rechtspersoon? Dan moet een werknemer, of een fiscaal dienstverlener, inloggen met zijn eigen DigiD.

De DigiD waarmee je inlogt, wordt niet opgeslagen. De Belastingdienst zal deze verder ook niet gebruiken. In het formulier vul je de gegevens in van het bedrijf, inclusief je RSIN of BSN. De Belastingdienst gaat uit van die gegevens.

RSIN of BSN?

Heb je je als eenmanszaak of zzp’er ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan ben je daar geregistreerd met je BSN (burgerservicenummer). Heb je je onderneming ingeschreven met een andere rechtsvorm? Dan heb je van de Kamer van Koophandel een RSIN (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) gekregen.